ÚJ GYERMEKORVOSI RENDELŐ NYÍLIK A BÖSZÖRMÉNYI ÚTON

Az önkormányzat hároméves rendelőfelújítási programjának első eleme valósult meg azáltal, hogy egy új, tágas és korszerű gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki a Böszörményi út 20. szám alatti irodaház földszintjén. Március 9-től már itt fogadják betegeiket azok a házi gyermekorvosok, akik eddig a Böszörményi út 42. szám alatt rendeltek.
„Az a dolgunk, hogy rendezett körülményeket biztosítsunk az önkormányzat által fenntartott háziorvosi rendelőkben, ne lepusztult, málló vakolatú helyiségekben kelljen fogadni a betegeket. Az új, Böszörményi úti gyermekrendelőben puritán, de jó hangulatú belsőt sikerült létrehozni, és az a célunk, hogy az elkövetkező három évben mind a tizenkét rendelő hasonló színvonalon megújuljon” – mondta el a kerület polgármestere a március 9-én nyíló új gyermekrendelő bejárásán.

Pokorni Zoltán kitért rá, hogy az új rendelő kialakítása során mindenekelőtt az orvosok, védőnők szakmai igényeit és a jogszabályi előírásokat vették figyelembe, ennek megfelelően például külön bejáratot alakítottak ki az egészséges és a beteg gyermekeknek, továbbá azoknak, akik fertőznek. Fontos szempont volt az is, hogy a gyerekek derűs környezetbe érkezzenek, ezért játékokkal, dekorációkkal tették színesebbé a tereket.

Váczi János alpolgármester arról szólt, hogy az eddigi, 160 négyzetméteres Böszörményi úti gyermekrendelő kicsinek bizonyult négy házi gyermekorvosnak és hét területi védőnőnek. Emiatt döntöttek úgy, hogy a Böszörményi út 20. szám alatti „A” irodaház földszintjén található, közel 240 négyzetméteres helyiségcsoportban alakítanak ki egy új rendelőt.

„Az új gyermekrendelő a hegyvidéki rendelőfelújítási program első, megvalósult eleme” – jegyezte meg Váczi János. A programot, mint mondta, egy szakértői vizsgálat előzte meg, amelynek során belsőépítészek és egészségügyi szakemberek járták körbe a rendelőket és mérték fel az orvosok, illetve a betegek igényeit. Van, ahol csak a közösségi tereket, mellékhelyiségeket szükséges komfortosítani, máshol viszont a homlokzat felújítására is sor kerül majd. Azokon a helyeken, ahol eddig nem volt teljes körűen biztosított az akadálymentes megközelítés, rámpákat fognak építeni.

Fonti Krisztina alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az új rendelő kialakításával nemcsak a házi gyermekorvosok, hanem a védőnők munkakörülményei is javulnak. A védőnői tanácsadás céljára külön helyiséget tudnak majd biztosítani az egészséges rendeléshez kapcsolódóan, míg az adminisztrációs feladatokat az épület harmadik emeletén kialakított irodában végezhetik a védőnők, az eddiginél jóval komfortosabb körülmények között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .