Rendőröket jutalmaztak

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnephez kapcsolódva, kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréseképpen, dicséretben és jutalomban részesítette a XII. kerületi rendőrkapitányság munkatársait a közrendvédelmi közalapítvány.

Sztanyó István kapitányságvezető az ünnepségen elmondta, hogy az idei év első hét hónapjában jelentősen csökkent a Hegyvidékre korábban jellemző bűncselekmények száma. Mintegy ötven százalékkal kevesebb autólopás, autófeltörés és betörés történt, az összes bűncselekményekre vetítve harminc százalékos a csökkenés, ahogy a felderítés tekintetében is jók az eredmények. Ez alapján a kerületi rendőrség jelentősen előrelépett a budapesti kapitányságok rangsorában, egyes kategóriákban a legjobb mutatókkal büszkélkedhet.

Sztanyó István biztos benne, hogy a megkezdett munka folytatásával minden téren az élmezőnybe kerülnek, amiben komoly szerepet kaphatnak a most kitüntetettek, hiszen – ahogyan fogalmazott – példát mutatnak a többiek számára. „Nagyszerű érzés, hogy sokan kiérdemelték a jutalmazást, ami az egész állomány dicsérete” – hangsúlyozta a kapitányságvezető, aki végezetül köszönetet mondott az önkormányzatnak az erkölcsi és az anyagi támogatásért.

Forrás: https://www.hegyvidek.hu

Váczi János arra kérte az állományt, hogy ezt a munkamorált, eredményességet továbbra is tartsák fenn. Az alpolgármester örömtelinek nevezte, hogy a korábbiakhoz képest sokkal jobbak a felderítési mutatók, amihez az önkormányzati programok is hozzájárultak. Jól működik a szabadidős járőrszolgálat, ahogyan a Hegyvidéki Rendészet és a rendőrség együttműködése is gyümölcsöző.

„Hatékonynak bizonyul a kerületi kamerarendszer, ami a tapasztalatok szerint a felderítés sikerességéhez is hozzájárul” – hangsúlyozta Váczi János hozzátéve, hogy a rendszer továbbépítésével kapcsolatban folyamatosan egyeztetnek a kerületi rendőrséggel. Várhatóan még ebben az évben 12-14 kamerát telepítenek, a helyszíneket a kapitányság szakembereinek javaslatait figyelembe véve jelölték ki.

500cookie-checkRendőröket jutalmaztak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .