Mi történ a Kútvölgyi úti kórházzal?

A SOTE szerint 5 milliárd áll a felújítás rendelkezésére. Mégis levonultak a munkások. A kórház honlapján a következő szöveg fogad:

„A Kútvölgyi Klinikai Tömb energetikai felújítása keretében a nyílászárók cseréje a rendelőintézet udvari homlokzatán a végéhez közeledik. A folyosókon történt ablakcserék folyamatos betegellátás mellett történtek és történnek, az okozott kényelmetlenséget Önök rendkívüli türelemmel és megértéssel viselik. Köszönjük!”

A Kútvölgyi kórház az átkosban Budapest, és talán az ország egyik legfelszereltebb egészségügyi intézménye volt. Nem volt könnyű bejutni. A mai napig is magasan képzett és lelkiismeretes orvosok és nővérek látják el feladatukat. Ennél többet érdemelnek.

A Magyar Építők online kiadásának 2016-os cikkéen ez szerepel:

Az egyetem 4,3 milliárd forintos támogatásból újítja meg kilenc budapesti épületét, közte öt klinikát és két kollégiumot is. A munkák jövő év végéig fejeződnek be.

Az „Energetikai korszerűsítés a Semmelweis Egyetem több helyszínén” nevű projekt támogatási szerződését július 26-án kötötte meg az egyetem és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok (KEHOP) Irányító Hatósága.

Ennek értelmében a Kohéziós Alapból és magyar központi költségvetési forrásból az egyetem 4,3 milliárd forintos támogatást kapott, melyből kilenc épületén végez energetikai felújítást. Az intézmény honlapján elérhető tájékoztatás szerint a korszerűsítés nemcsak jelentős energiamegtakarítást eredményez majd, de javítja a betegellátás körülményeit, a páciensek, kollégisták és az épületekben dolgozók komfortérzetét is.

A projekt keretében 2017. december 31-ig hőszigeteléssel egybekötött homlokzati rekonstrukció, homlokzati nyílászárócsere, komplex tetőszigetelés és fűtésrekonstrukció valósul meg a következő budapesti helyszíneken:

Neurológiai Klinika (Balassa János u. 6.)
Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika (Szigony u. 36.)
I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Bókay János u. 53.)
II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Tűzoltó u. 7-9.)
Kútvölgyi Klinikai Tömb (Kútvölgyi út 4.)
az egyetem Tömő utca 25-29. alatti épülete
Balassa János Kollégium (Tömő u. 35-37.)
Markusovszky Lajos Kollégium (Rezső tér 16.)
a Ferenc tér 15. alatti épület.
Az érintett épületekben a kivitelezés alatt is folyamatosan biztosított lesz a betegellátás, az oktatás, valamint a kollégiumi szolgáltatás.

 

1360cookie-checkMi történ a Kútvölgyi úti kórházzal?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .