Egymilliárddal drágábban újulnak meg Buda parkjai

Egyedüli indulóként a tervezettnél majdnem egymilliárd forinttal drágábban kötött keretmegállapodást a Penta Általános Építőipari Kft. a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzattal. A kivitelezés eredetileg becsült összege 4 milliárd forint volt. Ennek keretében a Pokorni Zoltán vezette Hegyvidéki Önkormányzat mélyépítési, tájépítési, kertészeti, környezetrendezési munkák elvégzésére kötött szerződést a céggel – derült ki az európai uniós Közbeszerzési Értesítőből.

A Penta az Átlátszó.hu korábbi cikke szerint az utóbbi időben a közpénzből felhizlalt építőipar egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A főképp önkormányzatoknak dolgozó gödöllői cég 2014−2015-ben például – részben konzorciumban – több mint 50 milliárd forint közbeszerzést nyert el, köztük a belvárosi Szervita tér egy részének burkolását.

Koros vadgesztenyefákkal szegélyezett kavicsos sétaút a főváros XII. kerületében, a Gesztenyés kertben
Fotó: Jászai Csaba / MTI

 

Nem csak parkgondozással foglalkozik a cég, korábban megírtuk: a Penta Mészáros Lőrinc egyik érdekeltségével közösen borászati üzemet épít Tokaj környékén 1,7 milliárd forintért. De ez a cég újítja fel a Fidesz alma materét, a Bibó Szakkollégiumot is.

A mostani szerződés keretében utak, járdák, terek, térburkolatok, kerékpárutak, közvilágítás, térépítészeti berendezések, utcabútorok, parkolók, lépcsők, támfalak, távközlési vezetékek, zárt rendszerű csatornák, egyéb közművezetékek, parkok, zöldterületek, kertészet, tájépítészet, játszóterek, kutyafuttatók, vízelvezetés, vízgazdálkodás, szökőkutak, forgalomtechnikai eszközök elkészítését fogja elvégezni a Penta a XII. kerületben.

Forrás: mno.hu

590cookie-checkEgymilliárddal drágábban újulnak meg Buda parkjai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .