Egyéb kategória

Mi történ a Kútvölgyi úti kórházzal?

Olvasási idő: 1 perc

A SOTE szerint 5 milliárd áll a felújítás rendelkezésére. Mégis levonultak a munkások. A kórház honlapján a következő szöveg fogad:

“A Kútvölgyi Klinikai Tömb energetikai felújítása keretében a nyílászárók cseréje a rendelőintézet udvari homlokzatán a végéhez közeledik. A folyosókon történt ablakcserék folyamatos betegellátás mellett történtek és történnek, az okozott kényelmetlenséget Önök rendkívüli türelemmel és megértéssel viselik. Köszönjük!”

A Kútvölgyi kórház az átkosban Budapest, és talán az ország egyik legfelszereltebb egészségügyi intézménye volt. Nem volt könnyű bejutni. A mai napig is magasan képzett és lelkiismeretes orvosok és nővérek látják el feladatukat. Ennél többet érdemelnek.

A Magyar Építők online kiadásának 2016-os cikkéen ez szerepel:

Az egyetem 4,3 milliárd forintos támogatásból újítja meg kilenc budapesti épületét, közte öt klinikát és két kollégiumot is. A munkák jövő év végéig fejeződnek be.

Az „Energetikai korszerűsítés a Semmelweis Egyetem több helyszínén” nevű projekt támogatási szerződését július 26-án kötötte meg az egyetem és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok (KEHOP) Irányító Hatósága.

Ennek értelmében a Kohéziós Alapból és magyar központi költségvetési forrásból az egyetem 4,3 milliárd forintos támogatást kapott, melyből kilenc épületén végez energetikai felújítást. Az intézmény honlapján elérhető tájékoztatás szerint a korszerűsítés nemcsak jelentős energiamegtakarítást eredményez majd, de javítja a betegellátás körülményeit, a páciensek, kollégisták és az épületekben dolgozók komfortérzetét is.

A projekt keretében 2017. december 31-ig hőszigeteléssel egybekötött homlokzati rekonstrukció, homlokzati nyílászárócsere, komplex tetőszigetelés és fűtésrekonstrukció valósul meg a következő budapesti helyszíneken:

Neurológiai Klinika (Balassa János u. 6.)
Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika (Szigony u. 36.)
I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Bókay János u. 53.)
II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Tűzoltó u. 7-9.)
Kútvölgyi Klinikai Tömb (Kútvölgyi út 4.)
az egyetem Tömő utca 25-29. alatti épülete
Balassa János Kollégium (Tömő u. 35-37.)
Markusovszky Lajos Kollégium (Rezső tér 16.)
a Ferenc tér 15. alatti épület.
Az érintett épületekben a kivitelezés alatt is folyamatosan biztosított lesz a betegellátás, az oktatás, valamint a kollégiumi szolgáltatás.

 

Ezt is olvassa el!
Kigyulladt egy lakás a kerületben

Teljes területében égett egy nagyjából száz négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete - a lakás lakatlan volt - szombat délután Budapest XII. kerületében, Elolvasom

ÚJ GYERMEKORVOSI RENDELŐ NYÍLIK A BÖSZÖRMÉNYI ÚTON

Az önkormányzat hároméves rendelőfelújítási programjának első eleme valósult meg azáltal, hogy egy új, tágas és korszerű gyermekorvosi rendelőt alakítottak ki Elolvasom

Mossák az Alagutat

Mossák az Alagutat, ezért éjszakánként lezárják a forgalom elől (hétfőtől péntekig 23.30 és 04.30 között).

Modern szív CT a Városmajorban

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára, Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára Elolvasom

Megújult a Rácz Aladár utcai gyermekorvosi rendelő

Teljes egészében megújult, színesebbé és barátságosabbá vált a Rácz Aladár úti házi gyermekorvosi rendelő és a védőnői iroda. A beruházás Elolvasom

Érdekel minket az ön véleménye is

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

17 + kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .