Meg szeretnéd osztani?

A lépésről a Hegyvidéki Önkormányzat közleményben számolt be.

A Hegyvidéki Önkormányzat közleményben tudatta: munkatársai Pokorni Zoltán polgármester kérésére január 17-én eltávolították el a rézlapot – olvasható az ATV honlapján.

Az önkormányzat közleménye szerint a kerület II. világháborús áldozatainak névsora több rézlapon szerepel, közülük egy korábban megrongálódott, ezt szintén leszerelték. A rézlapokat Pokorni József nevének eltávolítása és a megrongálódott lemez restaurálása után visszahelyezik a szobor talpazatára – írja az atv.hu.

Amint arról a Neokohn is beszámolt, a nyilasok által hetvenöt évvel ezelőtt lemészárolt 328 ártatlan, védtelen ember emlékére a Maros utcai rendelőintézetben rendezett, január 20-i megemlékezésen Pokorni Zoltán arról is beszélt, hogy fontos rendbe tenni a kerületi második világháborús emlékmű ügyét, mert a turul szimbólum szerinte is megosztó, és szerencsétlen választás volt. Az emlékművön a politikus nyilas nagyapjának neve is szerepel. Erről Pokorni Zoltán azt mondta: „ott valóban nincs helye”.

Érdekel minket az ön véleménye is

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..