Lakbértámogatás az önkormányzati bérlakásokra

Mindannyiunk számára komoly nehézségekkel jár a veszélyhelyzet, sok ember egzisztenciája került, kerülhetett veszélybe az elmúlt hetekben.

Az önkormányzati bérlakásokban élő bérlők közül is sokan küzdenek most anyagi gondokkal a munkájuk elvesztése vagy épp kényszerszabadságolás miatt. Önkormányzatunk mindezekre figyelemmel rendkívüli lakbértámogatást vezet be a veszélyhelyzet idejére. Fontos, hogy a támogatást a bérlőnek kell igényelni. A kérelemről a szociális helyzet mérlegelését követően a polgármester dönt. A támogatás mértéke a bérlő jövedelmétől függően a bérleti díj 20 százalékától 100 százalékig terjedhet. Fontos továbbá az is, hogy ez nem készpénzes támogatást jelent, hanem a lakbérből kerül levonásra, vagyis a bérlőnek a megítélt támogatási mértékkel csökkentett lakbért kell csak fizetnie. A rendkívüli lakbértámogatást a veszélyhelyzet fennállásának első napjától a veszélyhelyzet megszűnését követő 3. hónap utolsó napjáig lehet megállapítani.

A lakbértámogatás kibővítésével önkormányzatunk a veszélyhelyzet miatt rosszabb anyagi körülmények közé került, önkormányzati lakásban élő bérlők terheit csökkenti.

 

A támogatás részleteiről a Hegyvidéki Önkormányzat honlapján {https://www.hegyvidek.hu/download.php?docID=75285} olvashatnak részletesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .