Közös bejárás a Városmajorban a Főkertel

Az Önkormányzat és a Főkert együttműködve dolgozik a Városmajor szebbé tételén. A közelmúltban érkezett lakossági észrevételek, levelek, panaszok tették indokolttá a mai közös bejárást, amelyet Pokorni Zoltán polgármester kezdeményezett.

A jelenleg zárva lévő nyilvános illemhely megnyitása az egyik legfontosabb feladat, ez ügyben az üzemeltető Csatornázási Művek együttműködésére is szükség lesz.

A park bejárataihoz, illetve az elkerített játszótérhez a közösségi együttélés és a park használatának szabályait is leíró információs tábla kerülhet. Ezt az is indokolttá teszi, hogy a közelmúltban nem egyszer rongáltak meg fákat, játszóeszközöket a parkban. Igaz, hogy ezeket a Főkert munkatársai igyekeznek mielőbb rendbe tenni, de a probléma sajnos visszatérő. Éppen ezért az Önkormányzat a nagyobb védelem érdekében térfigyelő kamerák kihelyezésének lehetőségét is megfontolja.

Az elkerekített játszótéren vannak idejét múlt, nem vagy alig használt játszóeszközök is, mint például a kőteknős, amelyek elbontása időszerű. Helyükre új játszóeszközök kerülhetnek.

A lakosok által felvetett több probléma időközben már megoldódott. A patkányok által ellepett komposztálót például a Főkert munkatársai áthelyezték és biztonságossá tették. A nyitott és az elkerített játszótér betonalapját is gumiborításra cserélték.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .