Hétvégén leáll a Déli pályaudvar

November első hétvégéjén a pályaudvaron komplex karbantartást végeznek.

November 4-én és 5-én a Déli pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat, de a változás érint néhány péntek esti és hétfő hajnali vonatot is. A Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld állomás között egész nap pótlóbuszok közlekednek, hajnaltól késő estig félóránként indulnak. A megváltozott menetrendek már elérhetők a MÁV honlapján, valamint a menetrendi keresőkben és a MÁV applikációban is.

Pótlóbuszok

  • Szombaton és vasárnap egész nap S300 jelzésű pótlóbuszok közlekednek a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között, a menetidejük irányonként 16 perc.
  • A buszok felszállóhelye és leszállóhelye a Déli pályaudvarnál a Krisztina körúton, a villamosmegálló vonalában a vérmezői oldalon van.
    Indulások a Déli pályaudvartól: 0:15, 1:20, 2:20, 4:05, valamint 4:20 és 23:50 között 30 percenként
  • A buszok Kelenföld vasútállomásnál az őrmezői buszvégállomáson állnak meg.
    Indulások Kelenföld vasútállomástól: 0:15, 0:35, 4:25, 4:50, valamint 5:15 és 23:15 között 30 percenként, továbbá 23:35, 23:55.

Jegyvásárlás

A Déli pályaudvar utasforgalmi területei közül a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad, így a várótermet használhatják az utasok, a pénztár és az ügyfélszolgálat is működni fog, a jegykiadó automaták is folyamatosan üzemelnek.

Komplex karbantartás a pályaudvaron

A Déli pályaudvar személypályaudvari vágányain és a szerelvények tárolására, előkészítésére használt vágányhálózaton, valamint azok környezetében karbantartási munkálatokat végeznek november 3-án estétől november 6-án hajnalig. A helyszínen vasúti munkagépekkel és benzinmotoros kisgépekkel fognak dolgozni, ezért a hétvégén a nappali és az éjszakai órákban is jelentős zajhatásra kell készülniük a környéken lakóknak a Márvány utca – Győri út – Avar utca – Hegyalja út – Mészáros utca – Győző utca által határolt területen.

A teljes lezárás ideje alatt síncseréket, három kitérőcsoportban a váltóalkatrészek cseréjét, az ágyazatban 160 tonnányi zúzottkő pótlását, a vasbetonaljak javítását, felsővezeték- és biztosítóberendezés-karbantartást végeznek. Nagygépes vágányszabályozásra kerül sor a Déli pályaudvar területén több helyen, valamint a nyílt vonalon a Budapest-Kelenföld felé vezető egyik vágányon. Az alagút Kelenföld felőli kijáratánál a támfal és a kapuzat karbantartása van ütemezve. A vasúti pálya közvetlen közelségében lévő zöldterületeken, rézsűkön a közlekedésre veszélyes fákat gyérítik, gallyazzák. Az utasforgalmi területeken két peronon az aszfalthibákat javítják, a perontetők takarítását és a lefolyók karbantartását elvégzik.  

A munkálatokat úgy szervezték meg, hogy egy hétvége alatt koncentráltan több szakág munkatársai és gépei fognak dolgozni, ezáltal az utazóközönségnek és a lakosságnak a lehető legkevesebb ideig tartó kellemetlenséggel járjon a karbantartás okozta korlátozás.

A vasúttársaság a környéken élők és az utasok megértését, türelmét kéri.

Ha érdekel minden fontos részlet, látogass el ide


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .