Minden a helyén maradt, sőt!

Jó hír a Hegyvidéken, illetve a környéken élők számára, hogy a Budai Mentőállomás nem költözött el máshová a Testnevelési Egyetem sporttelepének fejlesztése miatt, hanem maradt a korábbi helyén. Sőt, teljes egészében megújult és közel duplájára bővült az egyetemi fejlesztéshez kapcsolódóan, így most már korszerű és komfortos körülményeket biztosít az állomás az itt dolgozó több mint száz mentősnek.

„Hatalmas dolog, ha azoknak tudunk segítséget adni, akik hivatásukként segítenek embereken, életeket mentenek és mindig ott vannak, amikor baj van”

– mondta a megújult mentőállomás ünnepélyes avatásán az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár. Bidló Judit örömét fejezte ki, hogy a létesítmény felújítását sikerült összehangolni a Testnevelési Egyetem fejlesztésével. Hozzátette, hogy a beruházással az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb mentőállomása jött létre. – tájékoztat honlapján a kerületi Önkormányzat

Az új Budai Mentőállomás tervezési munkái 2017-ben indultak el. 2022-ben készültek el a kiviteli tervek és kezdődött el az építkezés, ami ez év nyarán ért véget. A régi, 1000 négyzetméteres állomásépületnek csak a tartószerkezete maradt meg, annak minden más része megújult, illetve 800 négyzetméterrel kibővült. Egyebek mellett új öltözőket és éjszakai tartózkodókat, egy 70 négyzetméteres közösségi helyiséget és egy nagyméretű teakonyhát alakítottak ki. Megújult a teljes gépészet, hőszivattyús hűtéssel és fűtéssel látták el az épületet, amelynek garázsában egy korszerű autómosó-berendezést is felszereltek. A beruházás bruttó összköltsége 2,5 milliárd forint volt és teljes mértékben kormányzati forrásból valósult meg.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .