Nagyon jó volt, de egyszer minden jó véget ér

„Nagyon jó volt, de egyszer minden jó véget ér. Azt gondolom, hogy jobb, ha ezt a döntést az ember maga hozza meg, és nem az egészségi állapotára vagy az öregkorára bízza, hanem tudatosan előkészíti, megtervezi. Én így jártam el”

Ezekkel a szavakkal mondta el kerületünk polgármestere a Hegyvidéki újságnak, hogy vége. Nem indul a polgármesteri székért.

Persze döntéséhez az is hozzájárult, hogy megváltozott a világ, a politikából való visszavonulásában számos dolog közrejátszott. Mára a politikus teljesen mást él meg, pofozógép lesz belőlük, bele rúgnak, amit egy politikus évekig kénytelen tűrni, ami hosszú távon azért nem egy egészséges foglalkozás.

Hogy miként folytatja? Újra tanitani szeretne, hiszen civil foglalkozása tanár.

„Szeretnék újból tanítani, remélem, lesz erre módom” – mondta a hamarosan leköszönő polgármester.

Egy rövid összefoglaló Pokorni Zoltánról

Pokorni Zoltán, a Fidesz egyik alapító tagja. Volt oktatási miniszter, a Fidesz frakcióvezetője és Budapest XII. kerületének jelenlegi polgármestere. Szerepet játszott a magyar oktatási rendszer reformjában, és több kormányzati pozíciót töltött be. Politikai pályafutása mellett az oktatás és a helyi önkormányzatiság terén is aktív. Pokorni az évek során kiemelkedően foglalkozott a közösségfejlesztéssel és a kulturális örökség megőrzésével.

1962 január 10-én született Budapesten, a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban érettségizett 1980-ban. Tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karon magyar-történelem szakán fejezte be 1987-ben. Ezután a budapesti Toldy Ferenc Gimnázium tanára lett.

1988-ban előbb a Fiatal Pedagógusok Egyesületének, majd a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének alapítója, 1993-ig utóbbinak szóvivője, illetve ügyvivője volt. Részt vett az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásokon is, ezalatt a Ráció c. szakszervezeti lapnak a főszerkesztője is volt. Posztjairól a Fideszbe történt belépése (1993. október 1.) után mondott le.

1994-ben az országos listáról jutott be az Országgyűlésbe, majd 1998 óta viszont egyéni választókerületéből (Budapest XII. kerülete, 18. választókerület). Képviselősége miatt feladta tanári hivatását. 1994 és 1998 között az oktatási, tudományos, ifjúsági és sportbizottság alelnöke, 1997 és 1998 szeptembere között a Fidesz parlamenti frakcióvezetője volt.

A 2010-es országgyűlési választásokon ismét Budapest 18. számú egyéni választókerületében szerzett mandátumot, majd ugyanebben az évben másodszor is megválasztották a Hegyvidék polgármesterévé. 2010-től az Országgyűlés Oktatási, Tudományos és Kutatási Bizottságának elnöke volt.

2010-ben, 2014-ben és 2019-ben is újraválasztották a XII. kerület polgármesterévé. 2014-ben visszavonult a parlamenti politikától, hogy kizárólag polgármesteri feladataira koncentráljon.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .