A demenciával élők elaltatásán javított az önkormányzat

Egy csőtörés miatt jelentősebb felújításra volt szükség a Németvölgy Gondozási Központban. A kényszerű leállás alkalmat adott arra, hogy az intézmény újabb akadálymentesítési munkákat végezzen el és olyan feltételeket teremtsen, hogy demenciával élő időseket is fogadni tudjon.

Egy zenés mulatság keretében ünnepelhették meg a Németvölgy Gondozási Központ idősklubjába járók, hogy az háromhónapnyi kényszerszünet után újranyitott. Az ünnepségen Fonti Krisztina alpolgármester is részt vett, aki elmondta, mi minden történt az elmúlt időszakban.

„Egy társasház földszintjén található a klub, amit a szennyvíz sajnos egymás után többször is elöntött. A hiba elhárítása után teljes fertőtlenítésre, a padlóburkolat cseréjére és festésre is szükség volt. Ha már zárva kellett tartani, olyan munkákat is elvégeztünk, amelyekkel teljesen akadálymentessé tudtuk tenni a klubot”

– ismertette az elmúlt hónapok munkálatait az alpolgármester.

Fonti Krisztina szerint fontos, hogy egy idősek klubjában minél kevesebb botlásveszélyes hely legyen. Ennek érdekében küszöböket vettek ki, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést a klubon belül, illetve kerekesszékkel közlekedők is igénybe tudják venni a nappali ellátást. Ez az átalakítás teszi lehetővé azt is, hogy az igények alapján a demenciával élők integrált ellátása is elindulhasson a klubban, követve a normafai intézményben már megteremtett ellátás sikeres példáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .