Védőmaszk a háziorvosoknak és a szociális gondozóknak

Az idősek támogatására létrehozott Hegyvidéki Segítő Központ önkénteseként Pokorni Zoltán polgármester is részt vesz az ebédkiszállításban, emellett közreműködik abban, hogy védőeszközökkel lássák el a háziorvosokat, szociális gondozókat.

„Ma még a barátok, ismerősök, szomszédok, családtagok látják el az idős emberek túlnyomó többségét, ám ha a járvány halad előre, egyre nagyobb szükség lesz az önkormányzat segítségnyújtására”

– mondta Pokorni Zoltán polgármester, aki szerdán idős embereknek vitt ebédet a Hegyvidéki Segítő Központ önkénteseként. Megemlítette, hogy a hegyvidéki idősek ellátása érdekében az önkormányzati dolgozók mellett nagyon sok kerületi lakó ajánlotta fel önkéntes segítségét.

Arról is beszélt, hogy az idősek az ebédet – akárcsak az élelmiszert és a gyógyszereket – önköltségi áron igényelhetik a segítő központtól, a dobozolás és a kiszállítás ingyenes. Kérelemre térítésmentes étkezés jár a hátrányos helyzetű gyermekeknek, de a kedvezményes étkeztetésre jogosult tanulók számára is biztosítják az elvitelre történő rendelés lehetőségét. Az önkormányzat a közétkeztetést végző céggel együttműködve tervezi, hogy az ebédrendelést mindenki számára lehetővé teszi, így bárki igényelhet majd ételt, ha nincs lehetősége főzni.

„Nagy teher nehezedik a járvány idején az egészségügyben és a szociális gondozásban dolgozó szakembereinkre, akiknek eddiginél is nagyobb szükségük van védőeszközökre ”

– mondta el a polgármester annak apropóján, hogy a Normafa úti háziorvosi rendelőben részt vett az önkormányzat által vásárolt, újabb nagy mennyiségű védőfelszerelés kiosztásában.

XII. kerület önkormányzat

3460cookie-checkVédőmaszk a háziorvosoknak és a szociális gondozóknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .