Tovább javul a Hegyvidék közlekedése

A tanítási rendhez igazodik a téli szünet végétől a fogaskerekűt pótló járat menetrendje, valamint csúcsidőben előzetes igénybejelentés nélkül is elindulnak az alsó szakaszon közlekedő pótlóbuszok. Változik a 105-ös busz menetrendje is: január második hetétől sűrűbben jár napközben a busz.

A munkakezdéshez és a tanítási rendhez illeszkedően reggel csúcsidőben, 6 óra és 8:20 között, illetve délután 13 óra és 17:20 között fix indulásokkal közlekednek a fogaskerekűt az alsó szakaszon helyettesítő 60A és 60B járatok január 9-től, a téli szünet utáni első tanítási naptól. A BKK az érintett iskolákkal való egyeztetés után alakította ki a menetrendet, amely megtalálható a társaság weboldalán.

A telefont nehezebben kezelő utasok segítése érdekében előzetes telefonos megrendelés nélkül is elindulnak a Szent János kórháztól a fogaskerekű alsó szakaszán közlekedő pótlóbuszok (60A és 60B járat), ha az ügyfelek a meghirdetett indulási időpont előtt pár perccel jelzik utazási szándékukat az autóbusz mellett a járművezetőnek. A többi megállóban a korábban bevezetett TELEbusz szolgáltatás megmarad, melyről bővebben a BKK oldalán lehet tájékozódni. A járatok indulásai telefonon és a BudapestGO applikáción keresztül is megrendelhetőek.

Sűrűbben jár a 105-ös busz

Fokozatosan növekszik a forgalom az új évben, így a BKK is fokozatosan bővíti Németvölgy felől Krisztinaváros, Belváros és Angyalföld térségének kiszolgálásában szerepet játszó 105-ös autóbuszt.  Reggel az eddigieknél sűrűbben, 12 perc helyett 7-10 percenként közlekedik, valamint napközben 20 perc helyett átlagosan 15 percenként indul majd a 105-ös busz. Bár Németvölgy térségéből több alternatív útirány és járat áll az ügyfelek rendelkezésére, a BKK úgy határozott, hogy az újra a Lánchídon át közlekedő járat menetrendjét bővíteni fogja bízva abban, hogy a sűrűbb követés hatására még több utas választja a közösségi közlekedést Németvölgy térségből.

6930cookie-checkTovább javul a Hegyvidék közlekedése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .