Átadták a 200. útszakaszként elkészült Gyógyfű utcát

A kormányzat 20 milliárd forinttal támogatja a Budapest Útépítési Programban a szilárd burkolattal nem rendelkező fővárosi utak leaszfaltozását – jelentette ki a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, amikor a XII. kerületben átadták a kétszázadik, a program révén megújult útszakaszt, a Gyógyfű utcát.

Hirdetés

Lakóház fertőtlenítése Budapest-Pest megye

Fürjes Balázs hangsúlyozta, hogy Budapest nem csak a belvárosból áll, minden városrész egyenrangú. Ezért fontos  a teljes önkormányzati úthálózat mintegy 5 százalékát kitevő földutak felújítása.
Közölte, a Hegyvidéken is folytatódik a helyi önkormányzat és a kormány együttműködése a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusának felépítésével, a Normafa átalakításával, zöldítésével és ilyen program lehet a következő években a Fogaskerekű felújítása is uniós forrásból.
Szatmáry Kristóf, a Budapesti Útépítési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos az avatás alkalmával azt hangsúlyozta, hogy a program a fővárosi Fidesz, Budapest fideszes polgármestereinek kezdeményezésére indult útjára 2018-ban.

A Budapesti Útépítési Program támogatásával 200. útszakaszként elkészült Gyógyfű utca az átadás napján, 2020. október 22-én. MTI/Mónus Márton

Mindennek nyomán 2019-2020-ban 300, mintegy 60 kilométernyi útszakasz kaphat szilárd burkolatot és a tervek szerint a jövő évben is folytatódik a felújítás.

Hegyvidéki magazin XII. kerület A Hegyvidék közéleti magazinja

  • Angolozz.hu
    by krisztinavaros on 2024.04.17. at 15:39

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik The post Angolozz.hu appeared first on Hegyvidéki magazin XII. kerület.

Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a most átadott út speciális kövezetburkolatot kapott. Ugyanis az utcának nem megoldható a vízelvezetése, ezért az út alatt kell „elszikkasztani” az esővizet.
Hozzátette, hogy reményei szerint a kerületben is folytatódik az aszfaltozási program a Lóránt köz és az Ibolya ösvény felújításával. Ezekre nyújtott be pályázatot az önkormányzat – mondta Pokorni Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .