Furcsa rosszullétek, rejtélyes megbetegedések a berlini nagykövetségen

Bécs után az Egyesült Államok berlini nagykövetségén is észleltek rejtélyes eredetű megbetegedéseket, amelyek hasonlítanak az először a havannai amerikai  nagykövetség munkatársai körében regisztrált esetekre – jelentette a Der Spiegel című német hírmagazin szerdán.

A Der Spiegel hírportálján közölt beszámoló szerint az utóbbi hónapokban legalább két diplomatánál észlelték a Havanna-szindróma néven is ismert tünetegyüttest.
    A hirtelen fellépő szédülés, fejfájás, látásromlás, hányinger, erős fejfájás és egyéb panaszok miatt a betegek egy része munkaképtelenné vált.
    Júliusban a bécsi nagykövetségen is tapasztaltak ilyen megbetegedéseket, és a 2016-ban és 2017-ben regisztrált első, havannai esetek óta számos további amerikai külképviseleten észlelték a szindrómát.

Szponzorált tartalom

Kézműves termékek Itt kézműves és design alkotói termékekből válogathatsz!

 • Feltöltés
  by kezmuvesplacc on 2022.01.16. at 16:28

  Néhány mondatban a feltöltés módjáról boltunkba. A félreérthető képek illetve szövegek megjelölésének elkerülése végett oldalunkra feltöltött fotókat, termékeket ellenőrizzük. A feltöltés után max. 12 órával a termékek láthatóak lesznek. A feltöltött termékek fotóit a saját boltjából ellenőrizheti, törölheti. A feltöltést itt is elkezdheti Kívánunk termékeihez sok vevőt! A Feltöltés bejegyzés először Kézműves termékek-én jelent meg.

 • Magamról
  by kezmuvesplacc on 2021.08.31. at 18:09

  Vassné Virág Erika vagyok 3 nagy gyerek anyukája és abszolút „kreativitás hiányos”! Mindig irigykedtem azokra az ismerősökre, szülőkre akiknek jobbnál jobb ötleteik voltak minden óvodai vagy iskolai programokra, rendezvényekre: szuper jelmezek a gyerekeknek farsangra, csodálatos dobozok, plakátok, díszítő elemek húsvétra vagy karácsonyra és még sorolhatnám a végtelenségig… Most, hogy kicsit több idő jutott magamra, elkezdtem A Magamról bejegyzés először Kézműves termékek-én jelent meg.

 • Szereted a kézzel készült termékeket?
  by kezmuvesplacc on 2021.07.23. at 12:50

  Szeretsz egyedi ajándékokat készíteni? Szereted a kreatív alkotásokat? Ha igen, akkor itt a helyed! Akár értékesíteni, akár vásárolni szeretnél, itt megtalálod a lehetőséget mindkét opcióra! Szeretettel várunk oldalunkon, ha kreatív művész vagy és kézműves alkotásaidat szívesen megismertetnéd az egyedi, kézműves termékek rajongóival! Meleg szívvel ajánlom oldalunk meglátogatását akkor is, ha nézelődni szeretnél a szebbnél szebb A Szereted a kézzel készült termékeket? bejegyzés először Kézműves termékek-én jelent meg.


    Minden kontinensen van már olyan amerikai nagykövetség, amelynek személyzete körében előfordult a Havanna-szindróma, és a betegek között feltűnően sok az orosz hírszerzési tevékenység elhárításával foglalkozó nemzetbiztonsági dolgozó – áll a Der Spiegel beszámolójában.
    Hozzátették, hogy a hírmagazin és a Bellingcat című oknyomozó portál  közös tényfeltáró kutatásának megállapításai szerint orosz kormányzati szervek egy titkos fejlesztési program keretében dolgoznak is egy olyan módszeren, amellyel távolról lehet megtámadni a célszemélyt káros hullámokkal. Ezek lehetnek hanghullámok, illetve rádió- vagy mikrohullámok.