Adománygyűjtés az Anna-réti kápolnáért

Civil közösségek és egyházi képviselők immár nyolcvan éve szorgalmazzák, hogy épüljön meg a „Szűz Mária, a Világ Királynője Engesztelő Kápolna” az Anna-réten, amely célra a főváros területet adományozott az egyháznak az Anna-rét mellett. Az építkezés 1944 decemberében megkezdődött, azonban a szovjet csapatok érkezése miatt leállt, az építőanyag eltűnt. A háború után új, nagyobb szabású tervek készültek Mindszenty József bíboros jóváhagyásával, és 1947-ben megtörtént az alapkőletétel. A kommunista államhatalom azon ban közbeszólt, és a szerzetesrendek feloszlatásával egyidejűleg a kápolna megépítésének is gátat szabott.

A rendszerváltás után, 1992-ben Salamin András és családja egy aprócska kápolnát emelt az Anna-réten. A hívek azonban nem mondtak le korábbi terveikről: megalapították a Svábhegyi Világ Királynője Engesztelő Kápolna Egyesületet annak érdekében, hogy a Natália nővér látomásában megjelenő kegyhely megvalósulhasson az eredeti helyszínen.

Kapcsolódó

Őszre elkészülhet a Szent Anna-réti Engesztelő kápolna a Normafán (2022)

Erdő Péter ismertette: az új kápolna homlokzata a tervek szerint nyitható lesz, így nagyobb hívő közösség is részt tud majd venni az ott bemutatott szertartásokon. 

vasarnap.hu


Az értékes természeti környezetre tekintettel a leendő kápolna korábban terve zett alapterületének jelentős csökkentése mellett az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és a Hegyvidéki Önkormányzat is a kezdeményezés mellé állt. Három évvel ezelőtt közös pályázatot írtunk ki arra kérve az építészeket, hogy a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve készítsenek vázla tos terveket egy szabadtéri miséző- és emlékhely kialakítására, ami az Anna-réten átfutó Mária-zarándokutak találkozásában zarándok-pihenőhely ként is használható. A pályázat komoly szakmai érdeklődést váltott ki, 59 db érvényes pályamű érkezett. A megvalósításra kiválasztott terv egyik erénye a többfunkciós hasz nálat. Az épület zárt állapotban kis, tizenkét férőhelyes kápolnaként működik, míg a rét felé kinyitva nagyobb létszámú szabadtéri mise megtartására is alkal mas. A megépítése biztosítaná, hogy az Anna-réten az egyébként is rendsze resen megtartott vallási összejöveteleket méltó környezetben, de a természet védelmi terület komoly igénybevétele nélkül lehessen megrendezni.

A KÁPOLNA ENGEDÉLY SZERINTI MEGÉPÍTÉSÉNEK BECSÜLT KÖLTSÉGE 127 MILLIÓ FT, AMELYHEZ KÖSZÖNETTEL FOGADJUK AZ ADOMÁNYOKAT AZ ALÁBBI SZÁMLASZÁMRA: 12001008-00155297-05200008 (ANNA-RÉT ADOMÁNY)
A SZÜKSÉGES ÖSSZEG ÖSSZEGYŰJTÉSÉT KÖVETŐEN, REMÉNYEINK SZERINT LEGKÉSŐBB 2024-BEN ELKEZDŐDNÉNEK AZ ÉPÍTÉSI MUNKÁK.*

Számla tulajdonosa: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat

Számlavezető bank: Raiffeisen Bank Zrt.

Annaréti Kápolna Adomány IBAN: HU29 1200 1008 0015 5297 0520 0008

SWIFT: UBRTHUHB

*Adományaikat az építési engedélynek megfelelő megvalósítás céljára fogadjuk

6880cookie-checkAdománygyűjtés az Anna-réti kápolnáért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .