II. világháborús bombát találtak egy óvoda mellett a kerületben

Világháborús betonromboló bombát találtak földmunkák közben a Kiss János altábornagy utca 29. számú társasházi ingatlanon.

A Fővárosi Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre érkező tűzszerészek a szerkezetet a helyén biztonságba helyezték és gondoskodtak a terület őrzéséről – írja a hegyvidek.hu

A tűzszerészek megállapították, hogy a szerkezet földből való kiemelését és elszállítását biztonsági zóna kijelöléssel és a terület kiürítésével lehet majd megkezdeni. A biztonsági zóna 250 méteres sugarú körben érinti a kerület ingatlanjait és a közlekedést is. A szerkezet elszállítása a kijelölt biztonsági zóna zárását követően történhet meg. Ennek időpontját a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság várhatóan kedden határozza meg.

Az önkormányzat a szomszédos tagóvodában tartózkodó gyerekeket már ma az Orbánhegyi óvodába vitte, a szülőket pedig értesítette a kialakult helyzetről.

Amennyiben a lakóingatlanok és intézmények kiürítésére sor kerül, az önkormányzat által kijelölt befogadóhely a MOMKult épülete lesz.

Az önkormányzat folyamatos kapcsolatban áll a katasztrófavédelem munkatársaival, újabb információk esetén azonnal tájékoztatjuk a lakosságot.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .